Saponia otvorila novi logističko-distribucijski centar i povećala vozni park

Integracija prodajno-logističkih procesa i povećanje efikasnosti logistike bitna je odrednica poslovnih procesa Saponije za 2021. godinu. Od početka godine objedinjena je prodaja i distribucija Saponije, Kandita i Koestlina koju je preuzela Saponia te su realizirani investicijski projekti usmjereni u povećanje efikasnosti logistike.

Uz modernizaciju postojećeg skladišta u Zagrebu, dobivena je uporabna dozvola i pušten u rad najmoderniji logističko-distribucijski centar Saponije smješten u istočnoj industrijskoj zoni Zagreba. Ukupna investicija vrijedna 14 milijuna kuna stavlja na raspolaganje 4.500 paletnih mjesta za visokoregalno skladištenje robe i suvremenu skladišnu mehanizaciju što će omogućiti brži protok robe, povećati protočnost isporuka na preko 50.000 isporučnih mjesta i smanjiti operativne troškove.

Značaj Saponije kao distributera za tržište Hrvatske ogleda se i kroz vozni park koji broji 112 vozila, od tegljača, cisterni, hladnjača do drugih vozila neophodnih za pravovremenu i kvalitetnu distribuciju proizvoda sva tri proizvođača.

“U cilju pružanja još kvalitetnijih logističkih rješenja na sve zahtjevnijim tržištima Hrvatske i regije, Saponia je povećala vozni park i investirala u sedam novih kamiona s kontrolom temperaturnog režima  u prijevozu gotovih proizvoda i u jedan tegljač s poluprikolicom koji ovih dana kreću na svoja isporučna odredišta diljem tržišta”, istaknuo je Marinko Vranješ, direktor logistike Saponije i Kandita.

S navedenim ulaganjima Saponia značajno podiže nivo kvalitete opskrbe  tržišta gotovim proizvodima Saponije, Kandite i Koestlina, posebno u mjesecima kad je pravovremena usluga dostave do prodajnog mjesta bitan faktor ostvarivanja planiranih prihoda od prodaje.